Marknaden för näthandel växer enligt SCB:s statistik över köpvanorna på internet

0
384

Intresset för att använda internet för att handla på webshop stiger allt mer i alla åldrar. Numera är det vanligt för äldre personer att handla på nätet vilket leder till att marknaden för näthandel växer stadigt. Inte minst på grund av att fler större aktörer flyttar ut på nätet men också för att konsumenternas intresse växer.

E-handla.se har tagit del av statistik från SCB för 2017 på användningen av internet och köptrender och jämfört med hur det såg ut 2010. Och ökningen är drastisk i åldersgruppen 15 – 74. De som handlar kläder eller sportartiklar på nätet har gått från 28 % till 51 %, hushållsvaror har gått från 12 % till 29 %, och livsmedel har gått från 4 % till 16 %.

Att handla på nätet har blivit en allt mer accepterad metod och det har blivit både säkrare, billigare och smidigare än hur det varit tidigare. En ökad konkurrens för näthandlare gör att de måste ha en effektiv webshop och ett bra erbjudande till kunden. Till följd av att det blivit mer tillgängligt att handla på nätet från sin mobil och mobilanvändandet har ökat blir också näthandelsmarknaden större.

På e-handla.se kan ni läsa artiklar om hur ni kommer in på den här marknaden idag. Så missa inte att ta er in på marknaden för näthandel, en växande marknad i alla segment. T.om. läkemedel har folk börjat köpa allt mer på nätet. Det kan ses genom att den ökat i åldersgruppen 16 – 74 från 2 % till 16 %. Att kunna sälja läkemedel online är ett bra betyg för den svenska näthandeln och tyder på en hög säkerhet vad gäller både leverans och sortiment på nätet.