Näthandel spås växa ytterligare under 2018

0
974

I en artikel skriven av e-handelsleverantören Shopify bevittnas en tilltagande marknad för näthandel världen över under 2018. Marknaden förväntas växa med 20 biljarder SEK världen över. Artikeln kan visa på vilka trender som gäller för näthandel framöver – något som kan vara värt att känna till när ni funderar på att ge er in med er egen e-handel.

Trenderna som kommer att dominera näthandeln framöver väntas vara gamifikation, högkvalitativa fotografier och videos, virtual reality, automation, machine learning, kryptovalutor och flera andra områden. Antalet områden som förväntas innovera näthandeln är flera och i artikeln kan vi utläsa att 2018 kommer bli ett år då flera av dessa nya teknologier kommer att prövas så vilka som faktiskt fungerar återstår att se.

I Sverige växer näthandeln påtagligt med flera nya produkter och tjänster som numera når näthandeln. Antågandet av strömningstjänster som Netflix, Amazon Prime samt Spotify m.f.l. är exempel på när CD och DVD-handeln övergår från att sälja fysiska varor till digitala varor. Att sälja just digitala varor har blivit en stor succé för många näthandlare i Sverige och svenskar är ett folk som snabbt tar till sig nya trender. Något som gynnar små och nystartade nätföretag med en specifik nisch.

Under 2017 rapporterar PostNord att Sverige omsätter 67 miljarder kronor på näthandel. Ökningen är 16 % i jämförelse med 2016 och ökningen spås vara på samma nivå även under 2018. Det innebär en marknadsstorlek på 77,8 miljarder kronor per 2019. Det är ett utmärkt läge att vara en av de nya aktörerna på marknaden i en marknad med sådan här tillväxt. Säljer du för 1 000 000 kr ett år kan du räkna med en ökning till 1,16 mkr nästa år. Många näthandelsföretag är volymföretag och förväntas därför också öka vinsterna i takt med en ökad omsättning.

Hela näthandelsmarknaden i Sverige står för 9 % av den totala detaljhandelsmarknaden där de fysiska butikerna kan vittna om en låg eller ingen tillväxt. Så för att lyckas med detaljhandel idag ska du ut på nätet, så enkelt är det. För att enkelt komma igång med din webshop och fånga den stora marknadspotentialen som finns med dina produkter där kan du läsa 10 tips att tänka på när du ska ut på nätet och såhär startar du ett e-handelsföretag.

Som E-handla.se tidigare visat sker en generell ökning i folk benägenhet att handla online. Flera nya typer av produkter handlas nu på nätet av alla åldersgrupper. Ett exempel vi lyft fram i tidigare nyheter är att läkemedel blivit en populär produkt att köpa online. Det här ger en stark indikation på att sådant som kan ha förknippats med ”traditionellt” fysiska köp nu accepteras att få hem i brevlådan istället.